Karadeniz Sahil Yolu güzergâhı belirlenirken en çok üzerinde durulan konu, deniz kıyısını mümkün olduğunca korumak olmuştur. Karayolları Genel Müdürlüğünce oluşturulan bir komisyonla, denize halkın rahat girebileceği mahalleri korumak maksadıyla yapılacak tünel ve güzergâh değişiklikleri yerleri belirlenmiştir. Bu şekilde her ilde 3 ve ya 4 yerde halkın denizden istifade etmesi sağlanmıştır.

 Ancak günümüzde çok özenle ve belli maliyetlerle korunan bu alanlardan halkımızın gerektiği şekilde yararlanamadığı doğrudur. İhaleli olarak özel şirketlere verilip ücret karşılığı denize girebileceği gibi, hizmet verilmeyen bölümlerde halk ücretsiz olarak denize girebilmelidir. Belediyeler, köy dernekleri ve muhtarların hepsi ayrı ayrı kendi görüş ve inisiyatifine göre bu plajları şekillendirmektedir.

Tek elden bir bakanlığın ve ya bir kurumun kontrolünde plaj statüsünü sağlayacak şekilde sağlık kurallarına uygun ve bölgeye gelecek turistlerinde istifade edebileceği statüde yapılmalıdır. Plaj çevresinde yapılan mahmuzlardan deniz tahribatı ile, denize girilen alanların tabanlarına düzensiz bir şekilde yayılan blok taşlarda tehlike arz etmektedir.(Resimde 4m yükseklikten tepe üstü ve diğer şekillerde atlayan gençlerimiz görülmektedir.) Bu blok taşların temizlenmesi mutlaka sağlanmalıdır.  Zaman zaman görevlendirilmiş kurumların plaj tabanını ve çevresinin temizliğine dikkat etmesi gerektiğini ilgililerin dikkatine saygıyla sunuyorum.